Afl. 53 – De Engelmunduskerk in Velsen

Historische verkenningen

Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

26 januari 2015
 
Afl.53 – De Engelmunduskerk in Velsen Zuid

 
Over de eeuwenoude Engelmunduskerk, één van de oudste kerken in Kennemerland te Velsen Zuid, weet Jan Morren veel te vertellen. Over eeuwenoude bronnen, de bouw, de opgravingen die er geweest zijn en over wie Engelmundus eigenlijk was. Van de kerk is de 12de eeuwse tufstenen toren nog steeds te bewonderen, evenals het eeuwenoude kerkschip met de kapellen. Ook de bijzondere grafsteen van de Van Brederodes is nog aanwezig. Wanneer is deze kerk ontstaan en welke raadsels omhullen deze kerk? Allemaal vragen die ter sprake komen in deze uitzending.

 

Gast: Jan Morren

 

Historische Verkenningen is een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.