Afl. 56 – Symboliek van de dagen van de week Deel 2

Historische verkenningen

Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

16 februari 2015
 
Afl. 56 – Symboliek van de dagen van de week Deel 2

 

In deze aflevering spreekt Jan Camfferman nogmaals met auteur van het boekje ‘Symboliek van de dagen van de week’, Patricia Brouwer. Beiden bespreken ze Germaanse gebruiken die nog steeds herkenbaar zijn in onze moderne samenleving. Zoals bijvoorbeeld in de landbouw. Elke dag had zijn eigen betekenis en verwees naar taken en zaken die je die dag van de week het beste kon doen, en vooral niet moest doen.
 
Uit sprookjes, kinderversjes en legenden valt ook veel informatie te halen hoe men 1500 jaar geleden leefde en dacht. Waarom de angsten voor duivel, heksen, trollen en het einde der tijden? De Katholieke kerk heeft veel overgenomen van de heidenen en als de kerk het geen plaatsje kon geven, werd het verboden of veroordeeld.

 

Gast: Patricia Brouwer
 

Historische Verkenningen is een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.