Afl. 58 – De Vroege Middeleeuwen in Holland

Historische verkenningen

Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

2 maart 2015
 
Afl. 58 – De Vroege Middeleeuwen in Holland.

 

Jan de Koning van Hollandia Archeologen is expert op het gebied van de Vroege Middeleeuwen als archeoloog. Deze zogenaamde Merovingische en Karolingische periode kent maar weinig schriftelijk overgeleverde bronnen voor Noord-Holland. De archeologie brengt vaak licht in deze periode die ook wel eens de “donkere middeleeuwen” wordt genoemd. Inmiddels kennen we steeds meer grote vindplaatsen in Noord-Holland; Uitgeest, Medemblik, Heemskerk en Bloemendaal om er een paar te noemen. Wat gebeurde er in Noord-Holland na het vertrek van de Romeinen? Hoe zag het landschap eruit? Waarom ontbreken grafvelden uit deze perioden in Noord-Holland? Wat ligt er onder onze duinen verborgen? Hoe woonden de mensen in deze perioden en wie waren zij?

 

Gast: Jan de Koning
 

Historische Verkenningen is een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.