Afl. 61 – Wijk aan Zee

Historische verkenningen

Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

23 maart 2015
 
Afl. 61 – Wijk aan Zee.

 

Wijk aan Zee, een eigenzinnig dorp ingeklemd door de industrie. In de dertiende eeuw wordt het dorp “wijc upt see” al genoemd in de oude bronnen. Archeologische vondsten echter wijzen op een bewoning vanaf de Romeinse Tijd. Enige jaren geleden vonden nog grote opgravingen plaats bij en rondom de historische kerk. In deze uitzending komt de boeiende geschiedenis van dit dorp tot leven. De strijd tegen de zee, de verstuivingen, de visserij, de kerk, de besturen, van alles komt ter sprake in deze aflevering.

 

Gast: Marcel Lindeman
 

Historische Verkenningen is een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.