Afl. 62 – Duinrust in Beverwijk

Historische verkenningen

Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

30 maart 2015
 
Afl. 62 – Duinrust in Beverwijk

 

Historicus Jan van der Linden en beheerder van de begraafplaats Duinrust Mark Haije leidden het team van Historische Verkenningen rond op de begraafplaats van Beverwijk.
Ze spreken met presentator Jan Camfferman over het waarom en de stichting van de begraafplaatsen -want het zijn er eigenlijk twee-, de regels, de geschiedenis van de begraafplaatsen. Duinrust is ook een oorlogsbegraafplaats waar elk jaar de oorlogsgraven herdacht worden. Ook Beverwijkse oorlogsslachtoffers liggen hier begraven.
 
Mark Haije vertelt over de regels die aangehouden moeten worden aangaande een graf, en zelfs voor een begraafplaats zijn er mode trends die door de jaren heen veranderen. Verder over de trieste noodzaak van een kinderveld… Het baarhuisje uit de jaren 20 van de vorige eeuw is gemeentelijk monument geworden, en staat op de planning om gerestaureerd te worden.
 
Jan vertelt ook het verhaal achter de Joodse begraafplaats die geen eigendom van de gemeente Beverwijk is. We komen iets te weten over het werk achter de schermen en over de toekomst van het begraven en de begraafplaats.

 

Gast: Jan van der Linden en Mark Haije.
 

Historische Verkenningen is een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.