Afl. 64 – Kastelen in Heemskerk (deel 2)

Historische verkenningen

Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

13 April 2015
 
Afl. 64 – Kastelen in Heemskerk (deel 2)

 

Vervolg van deel 1. Stichting Historische Archeologie geeft een kastelenreeks uit. Hierin worden de nieuwste archivale en archeologische gegevens verwerkt. Inmiddels verscheen van S.H.A. medewerker Michel Tuin: Deel 1 – kasteel Assumburg en deel 2 – kasteel Oosterwijk. Deel 3 – Oud Haerlem verschijnt dit jaar, geschreven door Jean Roefstra. In deze uitzending komen de volgende kastelen ter sprake: Huis te Heemskerk (Marquette), Het Oude Hof, Huis Hofland (De Vlotter) en een geheimzinnige toren in het dorp. Wat is nu eigenlijk het oudste kasteel in Heemskerk? Welke kastelen zijn er total verdwenen zonder onderzoek? Wie waren nu de vroegste heren van Heemskerk? Zijn er nog resten bewaard in de Heemskerkse bodem? Allemaal vragen die in deze uitzending ter sprake komen.

 

Gast: Jean Roefstra.
 

Historische Verkenningen is een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.