Boek Militiae Christi I verschenen

Militiae Christi I
De eerste publicatie van de Vereniging over de Studie van de Tempeliers en de Hospitaalridders(VSTH) is een feit. Een derde van de artikels in het volume Militiae Christi heeft een archeologisch-bouwkundige inhoud. Naast deze archeologische en bouwkundige bijdragen, kan je in dit meertalige boek tal van papers terugvinden over de ridderorden en de kruistochten, met speciale aandacht voor de Lage Landen.

In het boek Militiae Christi I geeft Denys Pringle, professor archeologie aan Cardiff University (UK) een overzicht van de bouwwerken van de Tempelorde in de Levant. Gilbert Jansseune bespreekt kort de vondst van enkele opmerkelijke glas-in-loodmedaillons, afkomstig uit de kapel van de Tempelorde in Slijpe (Middelkerke). De Nederlandse archeoloog Jean Roefstra onderzoekt de aanwezigheid van de Tempelorde in het graafschap Holland, door archeologie en bronnenonderzoek te combineren. De Franse vorser Maxime Goepp, jarenlang actief voor Unesco in Libanon, bespreekt de meestertoren in het Midden-Oosten van de kruisvaarders.

Militiae Christi I telt 256 paginas en kost 32 euro (inclusief verzending naar Nederland).
Meer informatie is te vinden via tempeliers.be.

(bron archeonet.be)