Brederode journaal + tentoonstelling

Brederode journaal op de webstie Holland Zeeland.

 

Tentoonstelling van 28 augustus 2011 tot 1 november 2011.

 

SHA ondersteunt de tentoonstelling van het middeleeuwse ridderechtpaar Willem van Brederode en Hildegonde van Voorne. Van dit echtpaar zijn levensechte driedimensionale gezichtsreconstructies gemaakt. De provincie Noord-Holland (opdrachtgever) noemt de reconstructies uniek omdat er nauwelijks afbeeldingen zijn van mensen uit die periode. Veel adelijke begraafplaatsen uit die tijd werden verwoest. Het echtpaar werd in 1967 opgegraven (Engelmunduskerk Velsen-Zuid, een van de oudste kerken van Noord-Holland).

 

Ruine van Brederode
Velserenderlaan 2
2082 LA Santpoort-Zuid

 

Openingstijden tot 1/11/2011: woensdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.