Afl. 5 – 2011 De AWBH

Historische verkenningen
Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur
 
7 maart 2011
 
De Archeologische Werkgroep Beverwijk en Heemskerk
 
gast: Roel van Gulik
 
Het ontstaan van de Archeologische Werkgroep Beverwijk en Heemskerk Begin jaren zestig kwamen enkele enthousiastelingen bijeen n.a.v. de opgraving door Prof.dr. J.G.N. Renaud op het terrein van voormalig kasteel Oosterwijk. Tijdens het uitgraven van de vijver in de nieuwbouwwijk rondom het kasteel deden zij belangrijke vondsten. Zo ontstond de Archeologische Werkgroep van de Kennemer Oudheidkamer o.l.v. de heer Luypen. Jarenlang deed de Archeologische Werkgroep onderzoek in Beverwijk en Heemskerk, met name tijdens de grootschalige nieuwbouw- en sloopplannen in beide gemeenten.
 
Tijdens deze aflevering horen we het een en ander over een paar belangrijke archeologische onderzoeken bij de oude kerk van Heemskerk (1969-1970) en in het stadscentrum van Beverwijk waar onverwachts een stadskasteel werd aangetroffen (1986).
 
Een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).
 
RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM
 
Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.