Afl. 29 – 2012 De Grote Kerk…

Historische verkenningen
Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

27 februari 2012
 
De Grote Kerk, het Mullerorgel en de oude kerkbuurt van Beverwijk
 
gast: Piet Kelder

 
Noem de Grote Kerk van Beverwijk, het Mullerorgel en al gauw kom je uit bij de heer Kelder. Piet Kelder kan uitermate boeiend veel vertellen over zijn passie voor het Mullerorgel dat in 1756 in gebruik werd genomen door een schenking van Anna Elisabeth Geelvinck.
 
De heer Kelder was betrokken bij de restauratie van de Grote Kerk in de jaren tachtig waarbij zeer veel ondekt werd. Bijzondere oude grafzerken, details die tevoorschijn kwamen van de oude middeleeuwse kerk, details van de bouw, het gebruik van de kerk, over alles weet hij het nodige. Menig onderzoeker of geinteresseerde kan een beroep doen op zijn kennis. Niet alleen over de Grote Kerk, maar ook over de oude kerkbuurt weet hij veel te vertellen. Hoe zag het eruit, wie woonden daar, welke gebouwen zijn verloren gegaan bij de totale sloop (volgens sommigen vernietiging) van de oudste woonkern van Beverwijk?
 
Onderwerpen die in deze uitzending ruim aan bod komen!

 

Een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.