Afl. 31 – 2012 De Heemshof te Heemskerk

Historische verkenningen
Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

12 maart 2012

 

gast: Lambert Koppers

 
De boerderij Heemshof vormt een “oase van rust” aan de Oosterweg te Heemskerk. Het terrein is grotendeels nog onaangetast en daarin bevinden zich nog oude waterlopen en percelen weiland die terug zijn te voeren naar de Middeleeuwen (13e eeuw). Op het terrein van de Heemshof stond ooit een grafelijk domeinhof, “Oude Hof” genoemd en was de mogelijke voorganger van het latere “Huys te Eemskerck”, het latere Marquette.
 
Jean Roefstra kwam met Lambert Koppers in contact vanwege zijn onderzoek naar dit grafelijke domeinhof in het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw. In deze uitzending neemt Lambert Koppers te voet de luisteraars mee in dit bijzondere natuurgebied.

 

Een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.