Afl. 35 – 2012 Levende geschiedenis

Historische verkenningen
Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

9 april 2012

 

gast: Ronald Droog

 
De laatste twintig jaar treffen we in Nederland tijdens feesten op historische plaatsen, in openluchtmusea en tijdens historische evenementen acteurs aan die er uitzien alsof ze rechtstreeks uit het verleden afkomstig zijn. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de juiste kleding en uitrusting van een bepaalde periode in de geschiedenis.
 
We zien op middeleeuwse evenementen bijvoorbeeld re-enactor groepen die alle aspecten van het dagelijks leven demonstreren; oude ambachten, middeleeuws kampleven, koken, zwaardvechten, schrijven, boogschieten, noem maar op. Men streeft ernaar om alles zo authentiek mogelijk weer te geven. Ronald Droog, lid van de levende-geschiedenisgroep ‘De graven van Holland’ weet er alles van. Tijdens deze uitzending vertelt hij over zijn boeiende ervaringen op het gebied van onderzoek, het vervaardigen van uitrustingen, het levensecht weergeven van historische, bekende middeleeuwse veldslagen en over belangrijke optredens in en buiten Nederland.

 

Een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.