Afl. 11 – 2011 De oudste kerk van Heemskerk (deel 2)

Historische verkenningen
Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

25 april 2011

 

gast: Berend Wietsma

 
Berend Wietsma is al 25 jaar vrijwilliger op het kerkhof van de oude kerk in het centrum van Heemskerk namens de Vereniging De Terebinth. Behoud van en aandacht voor waardevolle begraafplaatsen en grafmonumenten staat daarbij voorop.
 
Als geen ander kent hij de waarde van het kerkhof en het bodemarchief. Hij bezit een zeer grote historische kennis van deze oeroude plek en over de manier van begraven. Hierover publiceerde hij al menig artikel.
 
Berend is tevens ook een van de oudste leden van de Archeologische Werkgroep Beverwijk – Heemskerk.
 
Tijdens deze uitzending vertelt hij over zijn betrokkenheid en onderzoek naar de geschiedenis van de oudste dorpskerk. Sinds vele jaren wordt hij hierbij ondersteund door historisch archeoloog Jean Roefstra.

 

Een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.