Afl. 12 – 2011 Het Provinciaal Depot (deel 2)

Historische verkenningen
Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

2 mei 2011

 

Het Provinciaal Depot voor Archeologie te Wormer (deel 2)

 

gast: Martin Veen

 
Het provinciaal depot voor archeologie van de Provincie Noord-Holland is gehuisvest in het gebouw Mercurius te Wormer. In deze voormalige rijstpellerij uit 1919 beheert de provincie ca 8000 dozen met bodemvondsten afkomstig van archeologisch onderzoek uit de provincie. De collectie varieert van potscherven, houten, leren en metalen gebruiksvoorwerpen tot menselijke skeletten. Ook alle opgravingsgegevens worden hier bewaard, waaronder ca. 15.000 veldtekeningen.
 
Het gebouw beschikt over afzonderlijk geklimatiseerde depotruimtes voor het bewaren van metalen voorwerpen en organisch materiaal zoals, hout, bot en leer. Alle archeologische vondsten uit Noord-Holland – uitgezonderd de steden met een eigen stadsarcheoloog en depot – worden hier bewaard.
 
Tijdens deze aflevering horen we het een en ander over de rol van het archeologisch depot.
 
Te gast is Martin Veen, depotbeheerder van het Archeologisch Depot Noord-Holland te Wormer.

 

Een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.