Afl. 13 – 2011 Het dagelijks leven in de middeleeuwen

Historische verkenningen
Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

16 mei 2011

 

gast: Jean Roefstra

 

Over de adel en de rijke burgers is veel geschreven. Over hen zijn vele bronnen bewaard gebleven. Maar hoe zat het met de gewone burger? Hoe leefde de mens in de middeleeuwen in onze regio? Hoe zag de dagindeling eruit? Waar en hoe woonden zij? Zijn er sporen van hen terug gevonden tijdens de archeologische onderzoekingen in deze regio? Is er over hen iets terug te vinden in de middeleeuwse bronnen? Vragen die tijdens deze uitzending ter sprake komen.

 

Een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.