Afl. 15 – 2011 Een historisch archeoloog (deel 1)

Historische verkenningen
Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

30 mei 2011

 

Jean Roefstra, een portret van een historisch archeoloog deel 1

 

gast: Jean Roefstra

 

Jean Roefstra is als historisch archeoloog verbonden aan het provinciaal archeologisch depot Noord-Holland en de Stichting Historische Archeologie. Sinds 1982 pleegt hij onderzoek naar de verdwenen kastelen in Beverwijk en Heemskerk en ver daarbuiten. Naast zijn specialisatie kastelenkunde heeft hij ruime interesse in de abdij van Egmond, de ruine en het geslacht van Brederode, het archeologische monument Oud Haerlem, de graven van Holland, de Middeleeuwen, en de relatie tussen de historische en archeologische benaderingen.
 
In twee afleveringen komt zijn werk naar voren in binnen- en buitenland. De zoektocht naar het verdwenen kasteel Banjaert, het onderzoek naar de kastelen in Beverwijk en Heemskerk, de grafelijke domeinhoven, archeologisch onderzoek in Beverwijk en Heemskerk, in Nederland en internationaal, het onderzoek naar De Tempeliers in Nederland en Frankrijk, de abdij van Egmond en nog veel meer. Binnenkort verschijnt onder andere zijn bijdrage over de Tempeliers in Nederland n.a.v. het internationale congres over de Tempeliers, gehouden in Ieper (Belgie) in 2008.

 

Een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.