Afl. 18 – 2011 Een mogelijke ringwalburg in Beverwijk

Historische verkenningen
Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

20 juni 2011

 

gast: Michel Tuin

 

In 2008 bestudeerde Michel Tuin de mogelijke aanwezigheid van een ringwalburg in Beverwijk (860-1050 n.Chr.). De overeenkomsten in het Beverwijkse stratenpatroon in de Kerkbuurt met de plaatsen in Zeeland waar de burgen zijn aangetoond, vormden hierbij het uitgangspunt. Er bleek aan voldoende voorwaarden te worden voldaan om deze mogelijkheid serieus te benaderen: Kruisende paden, vroeg grafelijk bezit, een motteburcht op dezelfde plek v.a. ca. 1050 en vroegmiddeleeuwse bewoning in de omgeving.

 

Een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.