Afl. 39 – 2012 De historische kring Heemskerk

Historische verkenningen
Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

07 mei 2012

 

De historische kring Heemskerk

 

Gast: Niek Linger

 

De Historische Kring Heemskerk bestaat volgend jaar 25 jaar. Niek Linger, sinds enige jaren voorzitter, vertelt over alles waar deze historische kring zich mee bezighoudt. Naast het voorzitterschap is hij ook eindredacteur van de “Heemskring”, de periodieke uitgave naast de nieuwsbrief. Wat maakt een voorzitter van een dergelijke historische vereniging zoal mee? Wat is volgens hem de mooiste plek in Heemskerk? Wat doet de H.K.H. voor het onderwijs, voor het behoud van monumenten en dorpsgezichten? De recente geschiedenis laat zien dat het dorpsgezicht ingrijpend veranderd is vooral in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Is het nu een zaak van behouden van wat er nog is en hoe?
 

Vragen die tijdens deze uitzending ter sprake komen.
 

Een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.