Afl. 69 – Archeologie Haarlem

Historische verkenningen

Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

25 Mei 2015

 

Afl. 69 – Archeologie Haarlem

 

In deze aflevering van Historische Verkenningen spreekt Jan Camfferman met Anja van Zalinge, stadsarcheologe van Haarlem. Met name het recente onderzoek naar de oudste kerk in de huidige Sint Bavokerk komt in deze uitzending ter sprake.

 

Haarlem is een boeiende stad om te onderzoeken als stadsarcheoloog. Anja vertelde in afl. 68 over haar ervaringen en opleiding voordat zij in Haarlem aangesteld werd als archeoloog. Dat leverde een boeiend verhaal op. Opgravingen in Pompei, de HSL-lijn (Betuweroute), als provinciaal archeoloog van Gelderland en veel meer. In deze aflevering komen haar ervaringen als stadsarcheoloog van Haarlem ter sprake.

 

 

Gast: Anja van Zalinge
 

Historische Verkenningen is een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.