Afl. 72 – Terug naar de Heemshof te Heemskerk

Historische verkenningen

Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

15 juni 2015

 

Afl. 72 – Terug naar de Heemshof te Heemskerk

 

In deze aflevering van Historische Verkenningen spreekt Jan Camfferman op locatie in de Heemshof alwaar Jean Roefstra een lezing gaf over het historisch – en archeologisch onderzoek naar de Oude Hof die zich eens bevond op deze locatie.

 

De Heemshof is nog een vrij ongerepte plek in Heemskerk. Eens stond hier de “Oude Hof” waarvan de gracht in de jaren tachtig teruggevonden is. Het middeleeuwse domeinhof stond centraal in de Vroegmiddeleeuwse kern tussen de Oosterweg en Kerkweg. In de grafheuvel aan de Rijksstraatweg liggen waarschijnlijk deze belangrijke bewoners van het domeinhof begraven. Werd deze nederzetting in de negende eeuw “Scupildhem”genoemd? Wat is er in de omgeving van de Heemshof gevonden? Vragen die tijdens deze uitzending ter sprake komen.

 

Gast: J. Roefstra

 

Historische Verkenningen is een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.