Afl. 45 – Grondleggers Ruïne van Brederode – de DVD

Historische verkenningen

Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

18 juni 2012

 

Gasten: Machiel Amorison en Jean Roefstra
 

Voor het eerst heeft er in Nederland een gezichtsreconstructie plaatsgevonden van een middeleeuws ridderechtpaar. Zo kon het publiek in 2011 kennismaken met Willem van Brederode en Hildegonde van Voorne. Zij waren in 1280 de opdrachtgevers voor de bouw van kasteel Brederode. Een ontmoeting tussen Gert Brouwer, beheerder van de ruïne van Brederode, en Machiel Amorioson (Filmbedrijf: It’s Dutch) leidde tot het initiatief om een documentaire te maken over de “grondleggers van de Ruïne van Brederode”. Dit document verscheen op DVD en is onder andere op de ruïne te verkrijgen.

 

It’s Dutch specialiseert zich in de productie van op dvd uitgebrachte documentaires en reportages over cultuur, kunst en gezondheid.

 

Historisch Archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie werkte mee aan de totstandkoming van dit bijzondere document. Hij vertelt in deze uitzending over zijn onderzoek naar de Brederodes en de samenwerking met Machiel Amorison en Gert Brouwer.

 

Een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.