2014 – Historische Verkenningen deel 3

Vanaf 10 februari as. start de 3e nieuwe serie Historische Verkenningen. Maandenlang is hard gewerkt aan de 25 afleveringen door Daan de Vries jr., Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra S.H.A.. Archeologie en historie met uiteenlopende onderwerpen vormen de spil van dit toegankelijke steeds populairder wordende radioprogramma.
 
De Stichting Historische Archeologie (S.H.A.) heeft ook voor deze reeks zijn volledige medewerking gegeven.
 
Iedere maandag avond vanaf 10 februari tussen 20.00 en 21.00 uur te beluisteren op Radio Bever­wijk, te ontvangen op Kabel: 104.5 FM
 
Overal online te ontvangen, zie http://www.radiobeverwijk.nl

De programmering is wekelijks te vinden op http://www.s-h-a.nl
 
Thema’s in 2014 zijn o.a.; archeologie in Uitgeest, (verdwenen) kastelen in Heemskerk, archeologisch bedrijf Hollandia, de abdij van Egmond, een portret van historisch archeoloog Jean Roefstra deel 3 en 4, Jan van Brederode en Azincourt 1415, begraafplaats Duinrust, De Franse periode, archeologie van de Zaanstreek, Engelmunduskerk Velsen, archeologie van Zaamslag, Symboliek van dagen in de week, Wijk aan Zee, grafstenen in de Grote Kerk van Beverwijk, De Heemshof, graven van Holland, lakenhandel in Beverwijk, de Kennemer adel, en nog veel meer…