Radioserie Historische Verkenningen herhaald in 2013

Radioserie Historische Verkenningen.
Momenteel vindt vanwege het succes de herhaling plaats van de eerste twee radioseries (deel 1-50) van Historische Verkenningen op radio Beverwijk.

 

In januari 2013 zijn de eerste opnamen begonnen voor een derde serie. S.H.A. werkt hier wederom aan mee. Het is een programma van Daan de Vries jr., Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra en Michel Tuin van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A).
 

Uitzending van de derde nieuwe serie vindt plaats in begin 2014. Thema’s in 2014 zijn o.a.: Heemskerk 950 jaar?, archeologie in Uitgeest, Opgravingen aan de Jan Ligthartstraat, 30 jaar archeologie, een portret van een historisch archeoloog deel 3 en 4., kasteel Oud Haerlem, archeologisch bedrijf Hollandia, het (nieuwe) Provinciaal Depot voor Bodemvondsten Noord Holland, De (verdwenen) kastelen in onze regio, middeleeuwse kerken, de Ruïne van Brederode, restau¬ratie van de Grote Kerk te Beverwijk, de abdij van Egmond, Hilde een vrouw uit de 4e eeuw, de graven van Holland, E.H.P. Cordfunke; Kennemer Adel in de middeleeuwen, Lakennijverheid in Beverwijk, Prof. Renaud: portret van een kastelenonderzoeker, De Grote Kerk van Beverwijk, etc.