Serie Historische Verkenningen in 2012

Nieuwe serie Historische Verkenningen in 2012!

 

Historische verkenningen,
een programma over (regionale) archeologie en geschiedenis.
Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

Een programma van Daan de Vries jr. en Jan Camfferman van Radio Beverwijk en historisch archeoloog Jean Roefstra van de Stichting Historische Archeologie (S.H.A)

 

Thema’s: de geschiedenis van Beverwijk en Heemskerk, de vele (verdwenen) kastelen in onze regio, middeleeuwse kerken, de Ruine van Brederode, restauratie van de Grote Kerk te Beverwijk, de Lunetten, kasteel Oud Haerlem toen en nu, de Heemshof: een oase van geschiedenis en rust, de abdij van Egmond, Hilde een vrouw uit de 4e eeuw, Gerard van Velsen en kasteel Adrichem, Levende geschiedenis, de historische tuin van kasteel Assumburg, het leven van de gewone mens in de middeleeuwen, regionale (amateur) archeologie, de slag bij Vronen 1297, stadskernonderzoek, 30 jaar archeologie, een portret van een historisch archeoloog, Tempeliers en de orde van Sint Jan in Heemskerk, de oude kern van Heemskerk, het (nieuwe) Provinciaal Depot voor Bodemvondsten en nog veel meer…

 

Radio Beverwijk is te ontvangen op: Kabel, 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.

 

 

Eerdere uitzendingen