Afl. 77 – Prof.dr. J.G.N. Renaud (deel 2)

Historische verkenningen

Iedere maandagavond vanaf 20.00 uur

 

27 juli 2015

 

Afl. 77 – Lezing Prof.dr. J.G.N. Renaud

 

In deze aflevering van Historische Verkenningen laten we Professor Jaap Renaud aan het woord. In onze omgeving is Renaud vooral bekend geraakt door zijn opgravingen op de kasteelterreinen Oud Haerlem en Oosterwijk. Vele kasteelterreinen had hij graag willen onderzoeken, zoals; Marquette, Assumburg, Meerenstein en Hoge Werfje, maar helaas kwam het door allerlei oorzaken er niet van. Vooral in Beverwijk was hij geïnteresseerd in de locatie waar ooit het kasteel Banjaert heeft gestaan.

 

Na zijn pensionering in het begin van de jaren tachtig gaf hij nog vele lezingen, over archeologie in de Middeleeuwen. Begin jaren negentig liep de strijd om het kasteelterrein Oud Haerlem zo hoog op dat Renaud in eigen persoon naar Heemskerk kwam. Hier gaf hij een reeks van lezingen over het belang van Oud Haerlem. Vandaag een samenvatting van de lezing die Professor Renaud hield op 19 november 1990 in kasteel Assumburg over ‘Het kasteel als maatschappelijk verschijnsel’. Professor Renaud overleed op 96 jarige leeftijd op 25 april 2007. Met dank aan Jan Sweeris en Jean Roefstra.

 

RADIO BEVERWIJK
Te ontvangen op: Kabel: 104.5 FM

 

Overal online te ontvangen, zie: radio Beverwijk.